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Cured ham consumption and incidence of hypertension: The “Seguimiento Universidad de Navarra” (SUN) cohort
Consumo de jamón serrano e incidencia de hipertensión: cohorte “Seguimiento Universidad de Navarra” (SUN)
Anaïs Rico-Campàa,b, Carmen Sayón-Oreaa,c, Miguel Á. Martínez-Gonzáleza,b,d,e, Miguel Ruiz-Canelaa,b,d, Liz Ruiz-Estigarribiaa, Carmen de la Fuente-Arrillagaa,b,d, Estefanía Toledoa,b,d, Maira Bes-Rastrolloa,b,d,
Autor para correspondencia
a Department of Preventive Medicine and Public Health, University of Navarra, Pamplona, Spain
b Biomedical Research Centre Network on Obesity and Nutrition (CIBERobn) Physiopathology of Obesity and Nutrition, Institute of Health Carlos III, Madrid, Spain
c Servicio Navarro de Salud, Pamplona, Spain
d IdiSNA, Navarra's Health Research Institute, Pamplona, Spain
e Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston, United States
Artículo
This article is available in English
Cured ham consumption and incidence of hypertension: The “Seguimiento Universidad de Navarra” (SUN) cohort
Anaïs Rico-Campà, Carmen Sayón-Orea, Miguel Á. Martínez-González, Miguel Ruiz-Canela, Liz Ruiz-Estigarribia, Carmen de la Fuente-Arrillaga, Estefanía Toledo, Maira Bes-Rastrollo
10.1016/j.medcle.2019.09.007Med Clin. 2020;155:9-17