The COVID-19 pandemic created problems for farmers as it disrupted sales of cut flowers and the flower tourism sector in Gunungsari Village of East Java, Indonesia. The farmers developed resilient strategies to sustain their flower farming in response to the pandemic. This research aims to: (a) analyze the effects of the COVID-19 pandemic on the economic activities of flower farmers and (b) explore the flower farmers' resilience strategies to sustain their flower farming activities remain functional.
MethodsThe study was conducted from March to July 2020 using a qualitative approach. Interviews were conducted via video link and focus group discussions were arranged with the farmers, workers, and other participants associated with the flower business. The study has been conducted in Gunungsari Village, Bumiaji District, and East Java, Indonesia.
Results(a) Several major problems were faced by these flower farmers that affect the cut flower distribution and production and (b) these farmers have developed several resilience strategies internally and externally to address the problem of maintaining the sustainability of rural flower farming.
FindingsThe findings evaluate the problems cut flower farmers face and highlight the importance of increasing these farmers' postharvest knowledge. Some of the difficulties faced by cut flower farmers are: (a) quality of the flower yields is indeterminate, (b) high price of plants, (c) limited knowledge of postharvest, (d) high cost of a greenhouse, (e) no guarantee of a stable supply, (f) disruption in cut flower demand, (g) brand and packaging issues, and (h) declining economic activities in the village.
Gunungsari Village es uno de los mayores productores de Flores cortadas en la provincia de Java Oriental en Indonesia. Su producción se vende a varias zonas de Java y fuera de Java. La pandemia de COVID-19 es un gran problema para los agricultores porque perturba las ventas de flores cortadas y el turismo floral. En respuesta a la pandemia, los agricultores idean estrategias resilientes para mantener la sostenibilidad del cultivo de flores. Por lotanto, esta investigación tiene Como objetivo a) analizar los efectos de la pandemia de COVID-19 en las actividades económicas de los productores de Flores, y b) explorar las estrategias de resiliencia de los productores de Flores para la sostenibilidad de las actividades de cultivo de Flores.
MétodosEl estudio se realizó entre marzo y julio de 2020 con un enfoque cualitativo en la aldea de Gunungsari, distrito de Bumiaji y Java Oriental, Indonesia.
ResultadosHay varios problemas importantes que enfrentan estos productores de flores que afectan la distribución y producción de flores cortadas; b) estos agricultores han ideado varias estrategias de resiliencia interna y externamente como respuesta al problema de mantener la sostenibilidad del cultivo rural de flores.
HallazgosLos hallazgos son importantes como evaluación de los problemas que enfrentan los productores de flores cortadas y para resaltar la importancia de aumentar el conocimiento poscosecha de estos agricultores.
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