Información de la revista
Vol. 14. Núm. 3.
Páginas 167-168 (enero 2002)
Vol. 14. Núm. 3.
Páginas 167-168 (enero 2002)
Acceso a texto completo
La saturación de la grasa en la dieta afecta la concentración de apolipoproteína AII y la composición de las HDL en las mujeres menopáusicas
Dietary fat saturation affects apolipoprotein AII levels and HDL composition in postmenopausal women
Visitas
2340
F. Blanco Vaca
Este artÃculo ha recibido
Información del artÃculo
El Texto completo está disponible en PDF
Bibliografía
[1.]
F. Blanco-Vaca, J.C. Escolà-Gil, J.M. Martín Campos, J. Julve.
Role of apoA-II in lipid metabolism and atherosclerosis: advances in the study of an enigmatic protein.
J Lipid Res, 42 (2001), pp. 1727-1739
[2.]
J.C. Escolà-Gil, F. Blanco-Vaca, J. Julve.
Overexpression of human apolipoprotein A-II in transgenic mice does not increase their susceptibility to insulin resistance and obesity.
Diabetologia, 45 (2002),
[3.]
F.M. Van’t Hooft, G. Ruotolo, S. Boquist, U. De Feire, G. Eggertsen, A. Hamsten.
Human evidence that the apolipoprotein A-II gene is implicated in visceral fat accumulation and metabolism of triglyceride-rich lipoproteins.
Circulation, 104 (2001), pp. 1223-1228
[4.]
F.J. Sánchez-Ruiz, M.C. Merinero, S. Rodríguez-Gil, J.M. Ordovas, S. Ródenas, C. Cuesta.
Dietary fat saturation affects apolipoprotein AII levels and HDL composition in postmenopausal women.
J Nutr, 132 (2002), pp. 50-54
Copyright © 2002. Sociedad Española de Arteriosclerosis y Elsevier España, S.L.