metricas
covid
Buscar en
Enfermería Clínica
Toda la web
Inicio Enfermería Clínica Relationship between habit of consuming iron-rich foods and prevalence of anemia...
Información de la revista
Vol. 31. Núm. S4.
Riau International Nursing Conference 2020
Páginas 569-571 (diciembre 2021)
Compartir
Compartir
Descargar PDF
Más opciones de artículo
Vol. 31. Núm. S4.
Riau International Nursing Conference 2020
Páginas 569-571 (diciembre 2021)
Original Article
Relationship between habit of consuming iron-rich foods and prevalence of anemia among pregnant women
Visitas
36
Lufthiani
Autor para correspondencia
lufthiani@usu.ac.id

Corresponding author.
, Nunung F. Sitepu, Siti Zahara Nasution, Cholina T. Siregar, Reni Asmara Ariga, Ikhsanuddin A. Harahap, Ety Afrida
Faculty of Nursing, Universitas Sumatera Utara, Indonesia
Este artículo ha recibido
Información del artículo
Resumen
Texto completo
Bibliografía
Descargar PDF
Estadísticas
Tablas (4)
Table 1. Frequency distribution of respondent characteristics (n=30).
Table 2. Distribution of frequency and percentage of consumption habits of iron-rich foods (n=30).
Table 3. Distribution of frequency and percentage of anemia (n=30).
Table 4. Relationship between the habit of iron-rich foods and the incidence of anemia based on Correlation Spearman Test.
Mostrar másMostrar menos
Suplemento especial
Este artículo forma parte de:
Vol. 31. Núm S4

Riau International Nursing Conference 2020

Más datos
Abstract
Objective

This study aims to determine the relationship between the habit of consuming iron-rich foods and incidence of anemia in pregnant women.

Method

Descriptive design was used with a cross-sectional correlation. The respondents were 30 pregnant women selected using the total sampling technique, and Spearman correlation test was performed. Furthermore, the study instrument consisted of demographic data and questionnaires.

Result

This study showed that the habit of consuming iron-rich foods in the high category was 23.3%, and the moderate was 76.7%. While, the incidence of anemia in pregnant women was 33.3%, but those that were not anemic were 66.7%. The results showed that there was a significant relationship between the consumption habit and incidence of anemia with a value of p=0.000.

Conclusion

Pregnant women that consumed iron according to their needs were able to minimize the incidence of anemia.

Keywords:
Habits of consuming iron-rich foods
Anemia
Pregnant

Artículo

Opciones para acceder a los textos completos de la publicación Enfermería Clínica
Suscriptor
Suscriptor de la revista

Si ya tiene sus datos de acceso, clique aquí.

Si olvidó su clave de acceso puede recuperarla clicando aquí y seleccionando la opción "He olvidado mi contraseña".
Suscribirse
Suscribirse a:

Enfermería Clínica

Comprar
Comprar acceso al artículo

Comprando el artículo el PDF del mismo podrá ser descargado

Precio 19,34 €

Comprar ahora
Contactar
Teléfono para suscripciones e incidencias
De lunes a viernes de 9h a 18h (GMT+1) excepto los meses de julio y agosto que será de 9 a 15h
Llamadas desde España
932 415 960
Llamadas desde fuera de España
+34 932 415 960
E-mail
Opciones de artículo
es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos

Quizás le interese:
10.1016/j.enfcli.2021.04.018
No mostrar más