metricas
covid
Buscar en
Enfermería Clínica
Toda la web
Inicio Enfermería Clínica The effect of consuming seaweed capsules of Spirulina on hemoglobin levels of pr...
Información de la revista
Vol. 31. Núm. S5.
The 3rd International Nursing & Health Sciences Students & Health Care Professionals Conference (INHSP) 2019
Páginas S697-S699 (diciembre 2021)
Compartir
Compartir
Descargar PDF
Más opciones de artículo
Vol. 31. Núm. S5.
The 3rd International Nursing & Health Sciences Students & Health Care Professionals Conference (INHSP) 2019
Páginas S697-S699 (diciembre 2021)
Original Article
The effect of consuming seaweed capsules of Spirulina on hemoglobin levels of pregnant women at Batua Public Health Center of Makassar
Visitas
6
Julia Fitriningsiha,
Autor para correspondencia
, Stangb, Nurqalbi Samparac, Jumrah Sudirmanc, Rahayu Eryanti Kusniyantoc, Lisnawatic
a Hasanuddin University, Makassar, Indonesia
b Department of Biostatistics, Faculty of Public Health, Hasanuddin University, Makassar, Indonesia
c Profession Midwife Study Program, Megarezky University, Makassar, Indonesia
Este artículo ha recibido
Información del artículo
Resumen
Texto completo
Bibliografía
Descargar PDF
Estadísticas
Tablas (1)
Table 1. The effect of consuming seaweed capsules on hemoglobin levels of ‘pregnant women’ at Batua Public Health Center of Makassar.
Suplemento especial
Este artículo forma parte de:
Vol. 31. Núm S5

The 3rd International Nursing & Health Sciences Students & Health Care Professionals Conference (INHSP) 2019

Más datos
Abstract
Objective

This research is to know the effect of consuming seaweed capsules on hemoglobin levels of pregnant women at Batua Public Health Center of Makassar.

Method

This study used a quasi-experimental approach with one group pre and post-test design. The intervention was to give seaweed spirulina capsules, 1 capsule containing 300mg, 1 capsule once a day for 30 days. The sampling technique used purposive sampling with a sample of 20 respondents according to the inclusion criteria, namely pregnant women with Hb anemia <11g%, and have no complication.

Results

The results showed that from the T Paired T Test the p-value was 0.000<α 0.05, meaning that there was an effect of consuming seaweed capsules on hemoglobin levels of anemic pregnant women.

Conclusion

There are 5% of respondents whose Hb levels do not increase and still experience anemia due to lack of rest or the mother experiencing insomnia.

Keywords:
Anemia in pregnant women
Hemoglobin
Seaweed

Artículo

Opciones para acceder a los textos completos de la publicación Enfermería Clínica
Suscriptor
Suscriptor de la revista

Si ya tiene sus datos de acceso, clique aquí.

Si olvidó su clave de acceso puede recuperarla clicando aquí y seleccionando la opción "He olvidado mi contraseña".
Suscribirse
Suscribirse a:

Enfermería Clínica

Comprar
Comprar acceso al artículo

Comprando el artículo el PDF del mismo podrá ser descargado

Precio 19,34 €

Comprar ahora
Contactar
Teléfono para suscripciones e incidencias
De lunes a viernes de 9h a 18h (GMT+1) excepto los meses de julio y agosto que será de 9 a 15h
Llamadas desde España
932 415 960
Llamadas desde fuera de España
+34 932 415 960
E-mail
Opciones de artículo
es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos