metricas
covid
Buscar en
Medicina de Familia. SEMERGEN
Toda la web
1er Congrès SEMERGEN Catalunya Comunicaciones orales
Información de la revista

Congreso

Contenidos del congreso
Congreso
1er Congrès SEMERGEN Catalunya
Barcelona, 26 - 27 mayo 2016
Listado de sesiones
Comunicación
1. Comunicaciones orales
Texto completo

228/9 - DIFERÈNCIES EN L'ADHERÈNCIA AL TRACTAMENT FARMACOLÒGIC ENTRE LA POBLACIÓ URBANA I RURAL DE LA MATEIXA ZONA

R. Raventós Tornera, A. Borruel Lloverab, J. Gago Riusc y J. Tost Morab

aInfermera. Unitat de Gestió de Casos Alt Penedès-Garraf. bInfermer. Adjunt d’Infermeria; cMetge de Família. Director Mèdic. ABS Sant Sadurní d'Anoia. Barcelona.

Objectius: 1) Estimar l'adherència al tractament farmacològic dels pacients amb Clinical Risk Group (CRG6: dues patologies i CRG7: tres patologies o més) i 2) determinar les patologies més prevalents en aquesta població.

Metodologia: Estudi transversal descriptiu dels pacients amb un CRG6 i CRG7. Com a instrument de mesura es va dissenyar una enquesta prèviament validada, amb quatre preguntes inicials que corresponen al qüestionari del Test Morisky-Green. Emplaçament: Atenció Primària: Àrees Rural i Urbana de Sant Sadurní d'Anoia província de Barcelona (Espanya). Participants: La població objecte va ser de 3.958. Es van recollir un total de 114 enquestes, s'han donat per vàlides 108 (94,7%), 6 enquestes (5,0%) van ser desestimades. Mesures principals: Variable principal: Adherència al tractament (test de Morisky Green) i variables condicionants: sociodemogràfiques i clíniques.

Resultats: El nivell de compliment terapèutic va ser del 68,5% (IC 59,7-77,3%), superior a l'obtingut en altres estudis, El compliment a la zona rural 76,7% (IC 69,7-85,5%) és similar al de la zona urbana 65,4% (IC 56,4-74,4%) (p = 0,258).

Conclusions: No hi ha una diferència significativa en el compliment entre la zona rural i la urbana. Hi ha una diferència rellevant en la prevalença de la insuficiència cardíaca, que és significativament superior a l'àrea rural respecte a la urbana.

es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos