metricas
covid
Buscar en
Medicina de Familia. SEMERGEN
Toda la web
1er Congrès SEMERGEN Catalunya Comunicaciones orales
Información de la revista

Congreso

Contenidos del congreso
Congreso
1er Congrès SEMERGEN Catalunya
Barcelona, 27 - 28 mayo 2016
Listado de sesiones
Comunicación
1. Comunicaciones orales
Texto completo
Descargar PDF
Compartir
Compartir
 null

228/35 - UN SIMULACRE D’ATURADA CARDIORESPIRATÒRIA COM A EINA DE FORMACIÓ EN UN CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

J. Carrera Clotaa, R. Boix Nadeub, M. Ferré Contrerasc, A. Forcada Arcaronsd, J. Tomàs Pelegrinae y C. Sánchez Colladof

aMetge de Família. Acut Osona. Vic. bInfermera Adjunta a Direcció; cGIS Referent de Direcció; dMetgessa de Família. Directora; eMetgessa de Família. EAP Vall del Ges. Torelló. fMetgessa de Família. EAP Lluçanès. Sant Bartomeu del Grau.

Objectius: 1. Valorar la resposta davant una situació d’emergència en ACR, per part dels diferents professionals implicats. 2. Valorar la utilitat d’un simulacre d’ACR com a eina de formació.

Metodologia: Es va realitzar un simulacre d’ACR sense previ avís, al personal mèdic, d’infermeria i GIS, que estava fent la seva tasca habitual en el Centre de Salut. El GIS alerta per telèfon a la infermera de guàrdia. Temps d’arribada de l’equip al box d’urgències, valorar i orientar la situació, començar l’algoritme de SVB+DEA fins al segon anàlisi del DEA. Feedback i enquesta posterior de com s’han viscut la situació.

Resultats: van participar 6 equips (1 metge + 1 DUI + 1 GIS per equip. En total 18 persones). Es van avaluar 13 ítems adaptats del Guió de la pràctica de desfibril·lació automàtica i segura del CCR, basat en les guies 2010 de SVB+DEA de l’ERC. Els 6 equips, van tenir un temps de resposta excel·lent, i satisfactori dels ítems avaluats. En una enquesta oral a tot el personal del Centre de Salut, el 99% va creure que era millor fer un simulacre que un repàs teòric, dins la formació del SVB+DEA.

Conclusions: Remarcar la importància de la formació en SVB+DEA: acreditació, reacreditació i recordatoris teòrics. La bona acceptació entre els professionals del simulacre en SVB+DEA com a nova eina de formació.

Listado de sesiones

es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos