metricas
covid
Buscar en
Medicina de Familia. SEMERGEN
Toda la web
1er Congrès SEMERGEN Catalunya Comunicaciones orales
Información de la revista

Congreso

Contenidos del congreso
Congreso
1er Congrès SEMERGEN Catalunya
Barcelona, 27 - 28 mayo 2016
Listado de sesiones
Comunicación
1. Comunicaciones orales
Texto completo
Descargar PDF
Compartir
Compartir
 null

228/11 - FORMACIÓ I TUTORITZACIÓ: BASES DE L'ESTRATÈGIA PER A UN CANVI DE MODEL D'ATENCIÓ A LA CRONICITAT

S. Freixedas Bergésa, B. Borrell Milàb, R. Llera Guerrac, M. Delmàs Ljunbergd, M. Costa Vendrelle y R. Valades Puertose

aMetgessa de Família. EAP Penedès Rural. bMetge de Família. EAP Sant Sadurní. cMetgessa de Família. EAP Vilafanca Urbana. dMetgessa Experta en Cronicitat; eInfermera Gestora de Casos. Unitat de Cronicitat de l'Alt Penedès.

Objectius: Millorar la capacitació dels professionals d'atenció primària en la detecció, identificació i maneig dels pacients crònics complexos (PCC). Fomentar actituds proactives vers aquests pacients. Consolidar pràctiques col·laboratives i millorar el maneig comunitari dels PCC.

Metodologia: Estudi descriptiu transversal. Inici i desenvolupament del model col·laboratiu al territori de l'Alt Penedès. Creació d'un grup interdisciplinar de professionals dels diferents nivells assistencials i referents dels tres equips d'atenció primària del territori. Evolució de l'aplicació dels models predictius per a la identificació dels PCC. Activitats formatives: Formació i tutorització. Cursos de formació, sessions clíniques, elaboració i presentació de rutes assistencials. Es valoren la identificació de PCC, de malaltia crònica avançada (MACA) i l'elaboració del Pla individualitzat d'intervenció compartida (PIIC) estructurat, també les valoracions funcionals, cognitives i socials en els anys 2013, 2014 i 2015.

Resultats: Els resultats de detecció tant de PCC com de MACA i l'elaboració del PICC a finals del 2015 milloren respecte al 2014 i al 2013. Les valoracions funcionals, cognitives i socials van superar el 80% de compliment i es van mantenir estables en el temps.

Conclusions: Malgrat que ha augmentat la implicació dels nostres professionals, cal seguir treballant per millorar la identificació i el maneig d'aquests pacients, per tal de poder avançar cap un canvi de model més proactiu, interdisciplinar i col·laboratiu que ens permeti un abordatge global d'aquests pacients. Els resultats obtinguts no es poden atribuir, del tot, a la formació i la tutorització, però les considerem una base molt important per al desenvolupament del model col·laboratiu.

Listado de sesiones

es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos